dimarts, 3 de febrer del 2009

PIRENA 2009





El dia 31 de gener va finalitzar a La Molina la dinovena edició de PIRENA, una cita anual on es barregen natura, gossos i esport , amb paratges i recorreguts de somni.

El múixing té orígens ancestrals perquè els trineus amb gossos ja s’utilitzaven per a desplaçar-se d'un lloc a un altre des de fa molt temps.

El neixement del múixing com esport es remunta al 1925, quan la ciutat de Nomen, a Alaska, va sofrir una greu epidèmia de diftèria i es va trobar incomunicada per un fort temporal. Llavors només un trineu amb gossos va poder arribar fins a allà per a dur els medicaments necessaris.

Per a commemorar aquesta gesta es va crear la IDITAROD, una carrera pel mateix itinerari, i que és la prova de múixing més important del món per la llarga distància que recorre (1.700 quilòmetres) i la duresa de les rutes nevades de Alaska.

Des de llavors, el múixing s’ha anat estenent per tot el món, arribant també a Espanya, on s’ha vist un espectacular augment de l’afició per aquest esport gràcies a l’entusiasme dels múixers i al treball desenvolupat per l’organització i els patrocinadors de PIRENA, durant les disset edicions disputades fins ara. Tot això ha consolidat PIRENA com una de les travessies de trineus arrossegats per gossos més destacades i de més repercussió mediàtica d'Europa 



              


1 comentari:

Araceli Merino ha dit...

Quina impressió, Pere!
Et vas posar davant del trineu per fer la foto. Sembla talment que els gossos se'y vagi a tirar a sobre. Vas caçar un moment excel.lent: el ols de la neu, les expressios dels animals i del conductor, el desenfocat d ela gent del darrera... molt bé!