diumenge, 6 de gener del 2008

Tecomaria capensis

Tecomaria, Bignonia roja, Madreselva del Cabo, Tecoma del Cabo, Bignonia del Cabo, Chupamieles del Cabo
Tecomaria capensis = Bignonia capensis

És curiós. Consulto el nom d’aquesta delicada flor i resulta ser que en té tot un munt. Recordo que el pare em va ajudar a plantar-la al costat de casa en un racó exterior on va quedar oblidada. Ni rec, ni poda, ni tractaments, res de res. Ha sobreviscut a tot. Al hivern queda despullada i a la primavera es vesteix d’un verd intens, és extremadament rústica i vigorosa, una liana que creix i creix si no l’atures. La seva floració dura des de l’estiu fins al mes de gener allà on el clima és més benigne.
La floració és intensa a les puntes dels nous brots. D'aquí ve que no sigui recomanable podar-la fins que passi la floració.
(Avui el dia és ventós, des del Castell de Burriach la vista és immensa, Montseny, Pirineus, la punta del Castell de Blanes, Castelldefels... Barcelona, Maresme nord, sud, Vallès, etc. només un caminant en tot el trajecte. Reis!!!)

1 comentari:

William Ollé ha dit...

valla lio, lio que he tenido mire usted... porque no sabia que la tecomaria fuera la misma que la Bignonia... estoy con el herbario y madre mia... que jaleo...

Muchas gracias :D