divendres, 21 de març del 2008

El Cruscat








"Els volcans de la Garrotxa dormen des de fa 11.000 anys. I tot i que qualsevol dia poden despertar, cada cap de setmana s’omplen de visitants per contemplar aquest paisatge volcànic, únic a Catalunya. La gespa que ha crescut durant milers d'anys no ha pogut amagar del tot la terra fosca, fina i amb tonalitat vermellosa, característica d'aquest parc natural volcànic, i que ens fan pensar, mentre caminem entre cràters, que un dia aquesta terra era tota coberta de lava."

El Cruscat sempre em sorprèn amb les seves tonalitats que van des del groc al negre més intens. La vegetació a l'hivern, despullada i seca, contrasta fortament amb el color fosc de les seves gredes. El con del volcà, de 160 metres d'alçada, és el més gran de tots els volcans de la península ibèrica. És també el més jove del més de 46 que hi ha a la Garrotxa.

Cal escoltar i sentir el cruixir del terra quan passes pels seus camins, aquesta música et ressona per dins i es magnifica en un dia solitari dins la seva immensa caldera. Les sensacions, envoltat d'aquest intens cromatisme, són com submergir-te en una gran galeria on cada mirada es torna una apreciada obra d'art.