dissabte, 1 de març del 2008

De Banyoles a Olot per la carretera de Santa Pau



Carretera de Banyoles a Santa Pau a l'alçada de Sant Miquel de Campmajor



Masia a Falgons



Camps a Santa Pau



Castell de Falgons


Ramat vora el volcà Cruscat



Font a Falgons


Entrada a la propietat de Rocacorba

La carretera que va de Banyoles en direcció a Santa Pau té un recorregut on es poden trobar veritables paradisos naturals que, en combinació amb l'arquitectura de les seves masies, esglésies i castells, conformen una ruta molt recomanable. A mi m'agrada especialment la vall de Campmajor.

En aquest recorregut s'hi poden trobar des de les figures que decoren el bosc de Can Ginebreda fins als vestigis de castells d'antics senyors feudals.

Les Estunes (Serinyà): El seu origen és degut a grans terratrèmols. Les roques de tipus calcari formen escletxes i baumes que tenen forma de llargues galeries i es poden recórrer, alguns arriben fins a 30 metres de profunditat. La passejada pel bosc ombrívol d'alzines i roures resulta molt interessant, cal abrigar-se a l'hivern, és un lloc fred i molt humit.

Bosc de Can Ginebreda: Escultures a cel obert, el bosc o el parc com a receptacle d'obres d'art i d'escultures. Un xic descuidat, però.

Església de St. Vicenç (Falgons): Datada del 947. La planta de l'església és d'una nau amb un absis semicircular a llevant i una porta lateral a migdia. Posteriorment s'hi van afegir unes capelles laterals. La coberta va ser sobrealçada i s'hi va afegir un campanar al segle XVIII.

Castell de Falgons: La poderosa família feudal dels Cartellà comptava entre les seves nombroses possessions amb el castell de Falgons, abans del 1226. Aquest és de planta gairebé quadrada, amb pati central i quatre torres als extrems.

Al migdia es pot fer cap a Sant Miquel de Campmajor i dinar a l'Hostal, serveixen un autèntic menjar casolà de la zona, sense carta, només amb la melosa veu de les propietàries i a un preu força assequible. 

En primavera els camps llueixen el seu verd més intens, si el dia és lluminós les masies ensenyen el contrast cromàtic de les seves pedres centenàries, la majoria amb grans arcades i varies dependències. La gent tragina pel camps i el bestiar, principalment vaques i ovelles, pasturen per produir la llet que més tard donarà prestigi als formatges de la zona. Si continueu per la carretera, abans d'arribar a Santa Pau, atureu-vos a l'aparcament mirador, és un indret d'una gran bellesa natural.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Certament uns paratges preciosos. Els conec, però amb les teves fotos fas que semblin un paradís.