dilluns, 7 d’abril del 2008

Els primers brots al Penedès









Avui, dissabte, la tarda era clara i la seva llum, quasi caient per l’horitzó de posta, il·luminava els primers brots de les vinyes camí de Sant Pau d’Ordal. M’agrada el vi amb la justa moderació de degustar-lo més que de beure-ho, m’atrau tot el món que l’envolta i el bon fer de la gent del Penedès, la seva tenacitat i el seu esperit de superació.

Passejar pels seus camins, ara a la primavera, és quelcom que faig des de fa uns anys. Les vinyes perfectament alineades, ben podades, la terra llaurada i neta tot esperant la desitjada pluja. Els primers brots anuncien la pujada de les temperatures i l'adéu a l'hivern. 

El món del vi és un ritus heretat i perfeccionat pels cultivadors i elaboradors del Penedès, des de la selecció de varietats a la poda, els tractaments, la verema planificada en el moment precís, la fermentació controlada en temps i temperatura, el posterior descans, el disseny de l’ampolla i l’etiqueta, tot amb una meditada i millorada tradició que fan dels vins i caves del Penedès un vertader plaer pels sentits. 

Amb la passejada gairebé t'imagines i comences a degustar la futura collita.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Has copsat a la perfecció l'aliniació dels ceps. Quina meravella de fotos. Quin ordre, pulcritud i primavera que reflexen.