dissabte, 21 de juny del 2008

Exposició Fotogràfica "Viatge per territoris Massai"



El proper dissabte 28 de juny, a les 7 de la tarda, el meu amic i company de viatges Àlex Puig i jo, inaugurem a la Secció d'Art i Lletres de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt la mostra fotogràfica "Viatge per terres Massai". La mostra és un petit recull de fotografies que férem l'any 2005 a Kenya, Tanzània i Zanzíbar. Va ser exposada per primera vegada al Centre Cultural de la Caixa de Vilassar de Dalt l'agost del 2005.

Kenya i Tanzània són terres antigues, fascinants, farcides de moments que t'emocionen quan t’endinses i recorres el seus territoris. Amboseli, al peu del Kilimanjaro, és la terra de les aus i dels elefants. El llac Manyara, de mil·lenaris baobabs i de selves atapaides de micos, de girafes, d'elefants, d'hipopòtams i de pelicans. El Serengeti és la planura sense fi, amb la concentració d’animals més gran del món. Oldupai, on fa milions d’anys el mico es convertí en home. El Ngorongoro, un cràter ple de tota classe de vida animal. Synia, una reserva privada a la frontera de Kenya amb Tanzània amb tendes al mig de la sabana i nits estelades a la vora del foc. Zanzibar, en plena ruta de la seda, una illa a l’Oceà Índic amb postes de sol úniques, les de Stone Town i Nungwi, platges de sorra blanca i cocoters que es dobleguen sobre l’aigua blau turquesa sota el balanceig silenciós dels “dhow” dels pescadors.

Kenya i Tanzània es reparteixen la possessió zoològica de lleons, guepards, lleopards, antílops, elefants, rinoceronts, hipopòtams, selves, sabanes, deserts, llacs, rius, mars i muntanyes. Es tracta de països en continua ebullició en els que la màgia primitiva i l’exotisme natural es fonen i es fan mestissatge amb la modernitat luxosa dels seus lodges, dels seus projectes multiculturals.

Els massai és la tribu omnipresent d’aquestes terres. Un poble elegit per Déu. La llegenda diu que al principi Déu creà els massai i més tard els donà els animals per a la seva alimentació. Aquesta és la raó per la qual es senten posseïdors de tots els animals de la terra per dret diví.




16 comentaris:

Anònim ha dit...

Es una fotografía simplemente sorprendente, extraordinaria. Un trabajo maravilloso, mil felicitaciones.

Un abrazo enorme.

Anònim ha dit...

Un abrazo también para ti y para tu buen hacer fotográfico.

Araceli Merino ha dit...

He trobar el web de l'entitat
http://www.scsantjaume.com/

Allà hi posa que es pot visitar dissabtes i diumenges de 12 a 14 i de 18 a 20, fins el 7 de juliol. És correcte!
M'agradaria treure el cap.

CCgestió - Gestió de confiança ha dit...

Araceli,

És correcte la informació. Aquesta tarda hem estat muntant-la, dijous al vespre hi tornarem. Espero poder-te conèixer i saludar-te personalment.
Ja em diràs quan hi vas.

mar ha dit...

Quina meravella!
... i quina enveja...
Kènia i Tanzània és la meva assignatura pendent.(aaaiiissss...)

Espero poder gaudir d'aquesta exposició, i més fàcil no m'ho podeu posar, eh, ja que la feu al costat de casa.
(avui mateix hi vaig per desmuntar l'exposició que hi ha hagut fins ara i per recollir dues fotos meves i dues del meu company, i aprofitaré per tafanejar el que ja heu muntat... no me'n podré estar veient la mostra que has posat al bloc)

gràcies
m

Anònim ha dit...

Quina sorpresa!!!. Hi havien fotografies de l'anterior exposició que em van agradar molt. Segur que alguna era teva. No em vaig fixar qui era l'autor, però hi havien de molt bones.
La nostra exposició és més reportatge que no creativitat. Aquesta fotografia del bloc no estarà a l'exposició, a Vilassar passaven un DVD de forma permanent on hi havien més imatges, a l'espai d'Arts i Lletres només en porten 34.

Ja ens veurem Mar.

M.TeReSa ha dit...

Hola caliu !!!!! gracies, moltes gracies per la teva visita, ha sigut genial coneixer el teu espai... dos comentaris:
1.- el nom del bloc es precios, m´agrada.
2.- tens un recull precios d´imatges, no et sabria posar un ordre, m´han agradat els macros de nova optica i els paisatges de la segarra, aixi com la posta de sol de Figues de Moro i que puc dir de aquesta ultima.... te un color espectacular.
He gaudit tambe del caliu dels teus mots que acompanyen les imatges ....Aissss com m´agradaria veure la teva exposiciò.... ho intentare.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies M. Teresa. També m'ha agradat molt el teu bloc, he gaudit dels teus reportatges extremadament variats i dels teus comentaris. Si hi vas espero que t'agradi l'exposició, sobretot les imatges del meu company.
Una abraçada.

M.TeReSa ha dit...

eiiiii caliu!!!! fins quan estara l´exposicio ? es que dema no podre pero un altre dia entre setmana a la tarda si podria i m´agradaria veurela.
Ja em diras alguna coseta.
Una abraçada.

M.TeReSa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola M. Teresa,

L'exposició només estarà oberta els caps de setmana, del 28 de juny al 7 de juliol (dissabte i diumenge de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda).

Una abraçada i bon estiu

Araceli Merino ha dit...

Hola caliu

Quasi segur que passarem a veure la teva exposició aquest dissabte a la tarda.
Serà un plaer, segur.

Anònim ha dit...

Hola Araceli,

Miraré d'estar-hi per poder saludar-te.

Una abraçada

Araceli Merino ha dit...

Si no t'anés bé, no et preocupis.
Fins dissabte.

Anònim ha dit...

Acabo de descubrir el teu blog i tinc que felicitar-te! M'encanten les teves fotos... Están plenes de llum, colors, sentiments... M'agraden totes, però com aquesta parla de una exposició i la trobo fantastica, aqui deixo el meu comentarí! Una pena que no hagi pogut anar a veura-la!

romanidemata ha dit...

m'hagués agradat venir a la inauguració ... no és una excusa, però.

Espero que encara hi sigui per fer una escapada.

Salut