diumenge, 26 de juliol del 2009

Les Salines de la Trinitat


De Delta de l'Ebre 30 i 31 de maig 2009




Les Salines de la Trinitat es troben a l'extrem sud del Delta de l'Ebre, a la penínsua dels Alfacs o de la Banya i ocupen una extensió de 1.000 ha. Aquest espai ha estat tradicionalment explotat per a la producció de sal, creant i gestionant un entorn que constitueix un exemple de gestió sostenible.

Aquesta sal és producte de l'evaporació de l'aigua del mar. Destaca la Flor de Sal que són els primers microcristalls que es formen a primera hora del mati i a última hora de la tarda a les salines quan encara no hi ha molta insolació. Els cristalls de sal es formen però no tenen prou pes específic i suren. La diferència essencial amb la sal comuna és la seva composició. La flor de sal no és només clorur de sodi, sinó una barreja de diferents sals marines, entre elles clorur de magnesi i clorur de potassi que, asseguren els productors, accentuen e intensifiquen el sabor dels aliments, fet que la distingeix com una de les millors sals del món per a la cuina.


3 comentaris:

don fernando ha dit...

La foto es extraordinaria en todos los sentidos. No hace falta incidir en cuestiones técnicas, sino verla, mirarla y disfrutar de ella. Es un regalo a la contemplación. El texto muy interesante. Saludos.

M.TeReSa ha dit...

M´agrada la barreixa aconseguida en la imatge... que bonic es el Delta !!!!
petonssssss

Manel ha dit...

Enhorabona per les teves fotografies. He descobert un blog amb molt de caliu, estaré a prop.