dissabte, 22 de novembre del 2008

El Pantà de Foix




Els llocs on hi ha presència d’aigua tenen sempre un atractiu especial per a la fauna i les persones. El Pantà de Foix, a més, compta amb la magnifica silueta que li dóna el poble de Castellet, la seva església romànica i el seu castell medieval recentment restaurat per l’empresa Abertis.

El Pantà és un immens mirall quan s’atura el vent i domina el sol. Les seves aigües mica en mica guanyen en qualitat i com a conseqüència algunes espècies d’ aus migratòries el trien com a lloc de refugi hivernal. Resta molt per fer. En alguns llocs l’aigua fa pudor i la presència de deixalles en el bosc i les vores del pantà encara és força elevada. Cal que la Diputació consciencií més els visitants, que faci un important esforç informatiu, que netegi més, que es porti a terme un programa integral per fer que aquest indret frueixi més de la presència diversa de fauna i d’un entorn de qualitat.

La carretera que va de Vilanova i la Geltrú a l’Arboç voreja el Pantà pel seu marge esquerra, és una ruta molt recomanable des del punt de vista paisatgístic, estreta, carregada de corbes i desnivells, amb vinyes que en aquesta època llueixen les tonalitats de la tardor, boscos de pins, margallons, llentisc, brucs florits i tota mena de plantes aromàtiques. S’ha d’anar en compta, però, els dissabtes i diumenges al matí les motos l’utilitzen com a circuit privat i resulta força perillós el recorregut. No m’agrada molestar ningú però seria convenient fer alguna cosa en aquest aspecte, la convivència entre les diferents formes de viure els espais hauria de consistir sempre en el respecte mutu a l’entorn i les persones, el soroll i la velocitat a la que hi van no són els més adequats per aconseguir-ho.

3 comentaris:

Araceli Merino ha dit...

Bonic reflex on la serena bellesa dels tons verds combina perfecte amb l'elegància del moviment dels animals. Una imatge que convida a la placidesa.

Marina Culubret Alsina ha dit...

Preciosa imatge i reflex...Inclús el reflex blanquinós de la dreta sembla un parell de majestuosos cignes.
Gràcies per la resenya informativa. Cal fer alguna cosa és cert. Desconec aquesta zona... i sí, les motos i motards són la pera, així de clar, aquí també en tenim...

Una abraçada i bon inici de setmana...!
:-)

M.TeReSa ha dit...

Imatge armoniosa de colors i detalls.
Gracies per la documentaciò.
Una abraçada.